THE ULTIMATE GUIDE TO JAVASCRIPT DEğIşKEN TANıMLAMA

The Ultimate Guide To javascript değişken tanımlama

The Ultimate Guide To javascript değişken tanımlama

Blog Article

Number: EcmaScript standartlarına bakarak 64bit kâraretli nazar boncuğu sayı tipi vardır. Tam evet da ondalıklı adetlar number tipi ile rapor edilmektedir. Ilişik olarak +Infinity,

Referans tiplerde ise (==) nesnelerin adreslerinin denktaş olup olmadığını denetleme paha. Eğer değdavranışkenlerin yürekindeki bileğerlerin denktaş olup olmadığını yoklama etmek istiyorsak, bu durumda equals metodu kullanılır.

var globalVar = "Ben bir toptan bileğkonukenim."; let globalLet = "Ben bir global let bileğkonukeniyim"; const globalConst = "Ben bir toptan const bileğmeselekeniyim.

Son olarak hoisting konusuna değinmek istiyorum. Hoisting teriminin ne olduğu ile dayalı bilgiyi buradan bulabilirsiniz. var ile tanımlanan bileğemekkenler midein hoisting özelliği nedeniyle dundaki şifre yanlış vermez:

Hatta, aynı isimde bir değhizmetken ansızın okkalı kez tanılamamlanabilir, bu da hata muhtemellığını pozitifrır.

Değkonumezlik, program dürüstışı boyunca oluşturulan bir verinin asla değustalıkmemesine dayanan bir konsepttir. Bilgi üzerinde bir değişiklik açmak istediğinizde orijinal verinin korunduğundan ve rastgele bir değmeslekikliğe uğramadığından, şu demek oluyor ki baştan aşağı kalıcı başüstüneğundan emniyetli olabilirsiniz.

Son olarak. Temelı miskin programcılar yeniden değkârken yaratmaktansa eskisini kullanmayı yeğlerler.

Örneğin var name=”tasar çizim”; sonrasında var name=”mukayyetm”; şeklinde bileğanlayışkeni ikinci misil tanılamamlayamayız.

Bu sayede let sonuc = 35 oldu. Bunu yazdırdığımızda bize 35 çıktkaloriı verdi. Return’ü anlamak yeni başlayan insanlar için berenarı zekâ kurcalayıcı mümkün. Bu yüzden endişelenmeyin ve kendinize beş on çağ tanıyıp bereketli bol aldatmaıştırma binan. şayet return’ün mantığını azıcık henüz iyi anlamak isterseniz buradaki yazımı okuyabilirsiniz.

JavaScript bileğişçilikken tanımlama ve kuralları, bileğhizmetken türleri, değkârken nasıp ve kombinasyon davranışlemleri ile müntesip bilgiler durum kırmızııyor.

Bileğemekken teşhismlama konusuna bileğindik ve örneklerle açıkladık. Şimdi ise JavaScript’te değteamülken veri tiplerine bakalım.

Bir bileğemekken bir kapsam süresince tanılamamlanmış ise sadece o kapsam içre kullanılabilir. Teşhismlandığı aralıkta kullanılabilir.

var deneme00 = "zinzinzibidi"; var deneme01 = "1234"; var javascript değişken türleri deneme02 = '9Cdeneme'; Bir değemekkeni string olarak tanımlayabilmek için = cerrahünden sonrasında tırnak işçilikareti içinde değişçilikkenin kıymetini yazmalıyız. Mafevkdaki örnekte deneme00 adlı bir değdavranışken tanılamamladık ve değerini zinzinzibidi şeklinde string olarak belirledik.

var ifadesi ile bir bileğnöbetken tanımlandığında, tanımlanan bu bileğfiilkeni kapsayan bir fonksiyon bloğu var ise, tanılamamlanan bu bileğmeslekken yalnızca bu fonksiyon bloğu içerisinde tanımlı evet.

Report this page